Vízöntő - VízKincs Megőrző Blog

Hogyan tehetjük elviselhetőbbé nyáron a kinti hőmérsékletet? Hogyan működik a kültéri klíma és mire jó? Mi az a ködhűtés? Blogunk célja ezen témák boncolgatása, a felmerülő kérdések, problémák megvitatása, szaktanácsadás.

Indavideó

Leírás

Hogyan tehetjük elviselhetőbbé nyáron a kinti hőmérsékletet? Hogyan működik a kültéri klíma és mire jó? Mi az a ködhűtés? Blogunk célja ezen témák boncolgatása, a felmerülő kérdések, problémák megvitatása, szaktanácsadás.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Indafotó képek

Linkblog

Hol használjunk porlasztott vízzel működő kültéri klímát? 1.

2009.07.22. 06:26 mineralholding

Egy másik fontos, többször felmerülő kérdés a kültéri klímákkal kapcsolatban, hogy hol használhatjuk őket: vásárolhatunk-e otthonra is, vagy csak kereskedelmi, éttermi környezetben, rendezvények alkalmával, ipari használatra, közterületen történő felhasználásra alkalmasak-e?

A ködhűtő klímák, swamp coolerek telepített és mobil változatban is elérhetők. A mobil változat az ipari alkalmazáson túl tökéletesen alkalmas lakossági használatra is: teraszok, verendák, kerti pavilonok hűtésére.

Használhatjuk kerti összejövetelek,rendezvények klímájának a biztosítására is, mivel bárhol elhelyezhető, ahol megoldott az áramellátás, kerekei segítségével pedig könnyen mozgatható. 60 literes víztartállyal rendelkezik, ami 5 órányi üzemidőt biztosít. A porlasztott víz technológiának köszönhetően környezetbarát módon, halkan és rendkívül energiatakarékosan (energiafelvétele egy mosógép energiafelvételével vetekedik) képes egy 50 négyzetméteres területen 10-15 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet biztosítani.

Nem mellékes megjegyezni, hogy a kiáramló pára hatására csökken a levegő por- és pollen tartalma, ezért az allergiával küszködők számára kifejezetten hasznos.

A lakossági használaton túl meg kell említenünk a vendéglátóipari alkalmazást, mint kiemelten fontos felhasználási területet.

A ködhűtés nagy előnye, hogy bár víz segítségével hűti a levegőt, teljes mértékben elpárologtaja a vizet, így a pára nem csapódik le, nem zavarja az ételüket, italukat a teraszon, kerthelyiségben élvező vendégeket. További pozitívum, hogy a nagy nyomású porlasztott víz a repülő rovarokat is távol tartja a vendégektől.

Fontos megjegyeznünk a ködhűtés szabadtéri rendezvényeken, fogadásokon, eventeken, illetve promóciókon történő felhasználási lehetőségét is. A kültéri klímával nem csak a hőmérsékletet csökkenthetjük, de látványtechnika eszközként is felhasználható, de még a levegő illatosítására is alkalmas, amivel emlékezetesebbé tehetjük rendezvényünket.

 

További alkalmazási lehetőségek a bejegyzés folytatásában!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizonto.blog.hu/api/trackback/id/tr511260223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása